KARIM AND I

2006

 

När jag var ungefär 20 år så bodde jag i London. Där träffade jag en kille som jag blev förälskad i, han hette Karim och var ungefär 25 år. Vi jobbade på samma ställe, han var kock, jag var servitris.

Vi hade ett förhållande, det var ett ungt och kanske naivt förhållande, men det innehöll mycket känslor.  Det var svårt att komma Karim inpå livet, jag bjöd in honom i mitt liv allt vad jag kunde, han fick träffa alla mina vänner och han var ofta hemma hos mig. Nu när jag tänker på det i efterhand så tror jag inte att jag var hemma hos honom en enda gång.

Han berättade om sitt förflutna en del, om sin familj och sin mamma som han längtade mycket efter. Hans stora sorg var att han inte kunde åka hem, han kunde inte ens åka hem när någon var allvarligt sjuk, för om han skulle göra det så skulle militären ta hand om honom.

Han berättade också en del om Paris, där han bott innan han kom till London, där hade han också en hel del som var viktigt och som han hade lämnat. Det var även svårt för honom att ta sig till Paris när han behövde det. Jag kunde inte komma under ytan på Karim hur mycket jag än gav, ibland kändes det som vi tog några steg framåt, men sen så tog vi massa steg tillbaka, han kunde bli så arg och stötte bort mig totalt. Till slut gav jag upp….

När jag drog mig tillbaka ville han börja om, han ville ställa allt till rätta. Vi träffades på ett café och han berättade om saker som han hade ljugit över, saker som var allvarliga och som hade varit väldigt känsliga genom hela vårt förhållande. Jag ville inte höra, där ute sken solen och jag ville ut dit, inte få veta mer. Sen sa han att hans namn inte var Karim, att han hette något helt annat, hans efternamn var inte heller rätt.

Det enda som jag verkligen trodde jag visste om honom var en lögn.

Sen frågade han om jag ville gifta mig med honom.

”Karim and I” var ett arbete som jag gjorde under en sommarkurs på Högskolan för Fotografi. Temat  vi arbetade med hade sin utgångspunkt i Europa.

Det ställdes sedan ut under Xposeptember  på Konstfack i Stockholm och blev också magasinet Revir.