TOO HEAVY TO HOLD

Revision

3:e Våningen, 2017

Too heave to hold

TOO HEAVY TO HOLD, 2017
”Det började med en resa till San Francisco och slutade i en bild på en fallen stjärna.

En visualisering av det överflöd som vissa har, och hur lite andra har. Känslan av att inte veta hur allt det skall hanteras.Det finns så mycket pengar därute, men i slutändan blir det väldigt tungt att bära.”

REVISION

Curerad av Linda Tedsdotter

Mitt i den stora konflikten mellan arbete och kapital, i en glipa mellan svensk  skattelagstiftning och verkligheten, tittar en grupp konstnärer ut och frågar: Vad är arbete, vad är fritid?

I utställningen Revision undersöks de gränser som samhälleliga ekonomiska regler skapar. Istället för att konsten skall anpassas och reduceras till näring önskar vi att den politiska diskursen ändrar riktning och återtar konstens grundmening, att vara filosofisk, söka svar på mänskliga villkor, och belysa nödvändigheten att öppna och vidga konstbegreppen istället för tvärtom. Vi vill i utställningen göra en revision av konstbegreppet i stort och smått. Efterforska och öppna upp för tolkningar och omformuleringar som kan komma att användas som metod för framtida projekt och konstnärer. Med utgångspunkt i ämnet revision kommer vi i utställningen behandla problematiken om hur konstnärligt arbete hanteras, värderas, används och utnyttjas.

Utställningen innehåller verk av en rad nationellt och internationellt välkända konstnärer och spänner över en stor bredd av samtida konstnärliga uttryck.

Medverkande konstnärer Lotta Antonsson, Patrik Bengtsson, Trinidad Carrillo, Loulou Cherinet, Klas Eriksson, Carolina Falkholt, Juan-Pedro Fabra Guamberena, Oscar Guermouche, Annika von Hausswolff, Goran Hassanpour, Henrik Håkansson, Anna Lamberg, Dorota Lukianska, Maria Magnusson, Pia Mauno, Bo Melin, Jesper Norda, Mattias Norström, Ylva Ogland, Linda Tedsdotter, & Johan Zetterquist

ÖPPET:

11 februari – 9 april

Vernissage 11 februari kl 13-18

Onsdag–söndag kl 12–16

Fri entré