, , ,, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,, , ,, , , , , , , , , , , ,, , , , ,, , , , , , , , , , , , , , ,,

Välkommen till en sensommarshow på Galleri Konstepidemin med 70 nya verk, rykande färska, nyligen torkade, nyklippa, osedda, dofttyngda, och nysuddat. Verk i vitt skilda tekniker, storlekar och innehåll från golv till tak. En föränderlig utställning där möjligheten finns för besökare att köpa och ta med sig sitt konstverk direkt. Ett nytt verk hängs upp, om ett blir sålt, vilket gör att utställningen till innehåll och form blir föränderlig, därav show.

Över 60 konstnärer verksamma på Konstepidemin ställer gemensamt ut på Galleriet med ett nytt verk var. (för mer info om konstnärerna: konstepidemin.se/kontakt/vi-i-ateljeerna/).Vernissage den 7 augusti kl 17. Årets sensommarshow inbjuder till en mångfacetterad konstupplevelse. Som besökare får du även möjlighet att möta de aktuella konstnärerna som turas om att vara på plats. I årets utställning har ett flertal av konstnärerna antagit utmaningen att prova en ny idé med nya uttryckssätt och material som på Galleriets golv och väggar hittat varandra. I många fall har oväntade möten uppstått, vilket gett denna utställningsform ett drag av experimentell lekfullhet.

I årets utställning ingår även två performanceverk. Elin Wikström deltar med ett interaktivt verk med titeln, View from the Window at Gallery Konstepidemin, I verket ingår två tubkikare på stativ och en handling som utförs fyra gånger under utställningsperioden, mellan kl 12–14 och kl 15–17, fre 7/8, lör 15/8, tor 20/8 och lör 29/8. Den ena tubkikaren är placerad framför ett av galleriets fönster, riktad ut från galleriet. Den andra står utanför, vänd in mot galleriet. Skillnaderna mellan positionerna subjekt och objekt utmanas i den valda interaktionen. Ett subjekt är i en position där personen betraktar världen med sig själv som bas, inifrån och ut. Ett objekt skildras utifrån och in, med andras ögon. Verkets deltagare blir sedda och gör sig sedda, samtidigt. och performanceverket. Denis Romanovski deltar med verket, Done Before.

Två gästande konstnärer från New Yorks är inbjudna. Stephan Littger visar en tre minuter film med titeln: Shakespeare Sonnet 78: On The Muse. Filmen kommer även att visas på pid web gallery under samma period. Laurie Rosenwald visar måleri (för mer info om konstnärerna: konstepidemin.se/kalender/kategori/gaster/).

I Galleriets Lounge blir det även premiär med möjligheten att köpa riktigt god ekologisk glass, Restaurang Blå Huset har öppet och i den inre delen av Galleri Konstepidemins Lounge öppnar en konstbutik.

Välkomna!

 
Nästa utställning —–> LATE SUMMER ART SHOW 2 | 2015 | Okategoriserade